April 29, 2014

Paberihuntide kokkusaamine - Ridikül-kaart

Lahke perenaine ootab alati sära silmis ja naeratus suul kõiki endale külla. Laual kausis moos ;). Mina avastasin moosi loomulikult alles siis kui sai oli juba otsa saamas ja moosi oli ka vaid aimatav kogus kausi põhjas.
Ülilahe seltskond sai taas kokku Käsitöösalongis Vaarikas Vahukoorega, Keilas. Sel korral tegime ridikül-kaarti. Nikaerdamist oli, aga kõik said valmis ning loodetavasti olid ka tulemusega rahul.











No ja kui rullitud roose on niisama karbist võtta, siis tuleb neid ka ridiküli kaunistamisel kasutada ;)







Imeline, tublid olete! Vahele tuleb suur suvi. Kui on mingeid mõtteid mida tahaks teha, andke märku. Sügisel teeme jälle põnevaid asju!

April 28, 2014

Karp, sünnipäev, albumkaart

Minu seekordne sünnipäevale minek oli veidi eriskummaline - kingitus ja hunnik asju ... lausa kohvriga ;)

Sünnipäevakingituseks tegin karbi õnnitluskaartide hoidmiseks. Karbi välismõõdud on 25x35x18cm.Sees on 1 lisasein karbi konstruktiooni tugevamaks muutmiseks. Karbi sees on 20 "taskut" kaartide lahterdamiseks nt aastakäikude kaupa.




Sünnipäevaüritus ise oli töötoa vormis, kus minu juhendamisel valmisid imelised albumkaardid. Aega kulus 3 tundi ning mõni töö jäi veel kodus lõpetada.



April 9, 2014

Kevadel on palju beebisid

Kevadeti sünnib alati rohkem lapsi, kui teistel aastaaegadel. Siis on beebikaardid vägagi aktuaalsed. Peagi saan ise ka üht pisikest beebit vaatama minna.
Tegin midagi väga kiiret ja lihtsat. See oli välkmõte tavapärast väljalõigete vahele. Viimasel ajal on väga palju töötubasid olnud ning mul on hea meel siia vahele ka mõni kaardike panna.


April 6, 2014

April 3, 2014

Keila Paberihundid albumkaardi kallal 1.aprillil

Esimene aprill..... Naljapäev!
Traditsiooniliselt pühitseti uut aastat paljudes vanades kultuurides 1. aprillil. Pärimuse järgi põhjustas paavst Gregorius XIII kalendrireform, millega nihutati uusaasta 1. aprillilt 1. jaanuarile, palju segadust.
Osa inimese jätkas vanade kommete järgi elamist ja uue aasta tähistamist 1. aprillil. Neid siis hakatigi haneks tõmbama, neile naljaõnnitlusi saatma või narriks hüüdma (päeva nimi paljudes keeltes on narripäev). 1. aprilli tähistatakse väga paljudes maailma riikides, kõikjal on levinud ka aprillikaartide saatmine. 
Arvatavasti on säärane kergemeelne päev seotud eri rahvaste kevade algust tähistatavate pidustustega, mis leiavad enamasti aset märtsis ja aprilli algul.
On pakutud veel, et naljapäeva sünni taga oli Rooma keiser Constantinus Suur (272-337), kes andis oma kojanarrile õiguse ühel päeval riiki juhtida. Too andnud kohe välja edikti, mis käskinud sel päeval, 1. aprillil, tegelda vaid absurdi ja lollustega. Nõnda hiljem toimitudki.
Eestis levis lõplikult 20.sajandil, kui aprillikaartide saatmine ja ninapidivedamised muutusid selle päevaga kokkukuuluvaks. Üsna kiiresti hakkasid levima ja muutusid populaarseks naljakaardid kirjaga "Aprill! Aprill! Aprill!", mida saadeti sõpradele ja sugulastele. 
Info pärineb siit "Rahvakalendri tähtpäevad naljapäev.

Sel korral ei teinud me aprillinalja, vaid terve õhtu oli üks suur meisterdamine - albumkaart. Väga palju paberit sai detailideks lõigatud orienteeruvalt 5 m2. 

Minu suurepärane abimees Dahle trimmer aitas ka sel õhtul kõiki teisi meisterdajaid.



Vaikselt hakkavad albumkaardid oma kuju võtma.



























Mis seal ikka seletada, pildid jutustavad endi eest. Kuna nikerdamist oli palju, siis mõnel "paberihundil" jäi albumkaart kodus lõpetada. Järgmine kord võtame midagi lihsamat!
Toredate kohtumisteni!