May 26, 2014

Spellbinders Venetian Motifs

Minu lõiketerade kollektsiooni vast kõige aeganõudvama teraga tehtud kutsed on küll üli-ilusad, kuid nõuavad kõvasti kannatust ja rohkelt aega.

Nüüdseks olen seda motiivi lõiganud ja nokkinud tublisti üle 50 detaili ning õpetussõnad neile, kes selle endale soetavad - oleksid, et vormi puhastamist tuleks alustada teravatest tippudest, siis kaared ja lõpuks sisemine ring. Alguses kulus ühe detaili lõikamise, välja nokkimise ja vormi puhastamise peale 15 minutit. Viimased läksid vähe kiiremini ning viimase 30 motiivi keskmine tegemise aeg ühe motiivi kohta tuli 5,5 minutit. Harjutamine teeb meistriks.



Välja tuleb võrdlemisi krussis obekt, mille ma asetan üheks ööks raske tikkimisraamatu alla vajuma.


Parempoolses hunnikus juba "puhanud" detailid, vasakpoolses alles lähevad raamatu alla.


Kui ettevalmistustööd on lõppenud, algab põhiline - kokkukleepimine.

40 kahepoolset kutset - kaardipõhi 240grammine kartong, peal nepaali käsitööpaber, satiinpael, pärlid, curious ice gold paberist pitsiline detail, sees samuti curious ice gold, tekst trükitud.




4 comments:

  1. Lembe, ma lihtsalt jumaldan su kätetööd ja imetlen sinu pühendumist mitte ainult tööde tegemisel vaid ka nende dokumenteerimisel: kõik need pildid, jutud sinna juurde. Lihtsalt imeline!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tänan! Tükiks ajaks naeratus näol ja mõnus tunne hinges headest sõnadest ;)

      Delete
  2. Väga kaunid kutsed! Ei oleks küll arvanud, et Spellbindersi teradega nii palju vaeva peab nägema, hea teada! :) Mul sellist komplekti õnneks või kahjuks ei ole. Aga tean, mida sa tundsid! Tegin hiljaaegu kutseid liblikatega (JoyCraftsi oma) ja mul kulus 80 liblika lõikamise ja puhastamise peale aega pea 13 tundi. Keskeltläbi 10 min. liblikas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tihti need kõige pitsilisemad ja kaunimad motiivid võtavadki rohkem aega, eriti veel väiksed liblikad. Siiski ei saa pidada reegliks, et kõik peened pitsid nii pika ja "piinarikka" töötlemisajaga on, alati on erandeid!

      Delete